25 Şubat 2017 Cumartesi

ÖN SÜT SON SÜT KOLOSTRUM...

MERAK EDEN ANNELER ON SÜT SON SÜT NEDİR 😊 - .
.☀ ILK SÜT COLOSTRUM ; Hamile olan herkes, bebeği için doğduğunda içirebileceği süt üretir. Bu sütün adı kolostrumdur ve genelde sarı renklidir. Konsantre bir sıvıdır. Küçük bir miktarı bile (1 çay kaşığı) bebeğinizin doymasına yeterli olmaktadir (buraya dikkat ☝😉)
.
. ☀İKİNCİ SÜT ; emzirme sırasında gelen ön süt yani sütun sulu kısmı. Bebek on sütü alıp emmeyi bırakırsa genelde daha çabuk acikir.bunu önlemenin en güzel yolu bir memeyi tam boşaltmadan diğerine geçmemek. Yani iki meme arasında 20 dk bırakın.once birini emsin (2-3seferde bitirebilir yeterki sık meme degistirmeyin)
.
. ☀ÜÇÜNCÜ SÜT ; emzirme sonunda gelen süt. Yani sütün yağlı bebeği doyuran kısmı. Yogunlugundan dolayi renginin değiştiğinin farkında mısınız. 😉
.
. ISTE GÜZEL ANNELER DOĞUMDAN HEMEN SONRA SÜTUM NEDEN YOK SORUNUZUN YANITI BURADA.KOLOSTRUM AZ AMA YOĞUN YANI KONSANTRE BİR SÜTTÜR. SIZ EMZIRMEYE DEVAM ETTIKCE... Doğumdan 2-4 gün sonrasında memelerinizin dolduğunu ve sıcaklaştığını hissedeceksiniz. Bu sütünüzün geldiğini gösterir. Sütünüz bebeğinizin ihtiyaçlarına göre çeşitlilik gösterir. Önceleri kolostruma kıyasla daha ince gelecektir; ancak sonradan emzirme devam ettikçe kıvamı yoğunlaşacaktır. 💕💕💕Bebeğinizi her emzirişinizde, vücudunuz bir sonraki emzirme zamanınızı ayarlamaktadır. Bebeğinizin emme sıklığına göre süt üretiminiz de artacak ya da azalacaktır.
.
. YANİ BEBEGINIZI O ISTEDIKCE SIK SIK EMZIRIN. ZAMANLA BU DA DÜZENE GİRECEKTİR FAKAT ILK 3 AY DÜZEN FALAN BEKLEMEYİN 🙈🙈🙈🙈
.
..komsunuz ya da kayinvalideniz Bebeğinizi zayif buldu diye de mama baslamayin. 👎👎👎👎

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder