25 Şubat 2017 Cumartesi

DOĞUM SONRASI SUTUN GEÇ GELMESİ

GÜNAYDIN SEVGİLİ ANNELER 😉DOĞUM SONRASI SÜT BAZEN GEÇ İNEBİLİYOR PEKI NEDEN ? SADECE DOĞUM ŞEKLİNİZ BELİRLEMİYOR BU SÜT İNİŞİNİ .

mesela;

.🔆 Aşırı ödem sütün memelerden zor salgılanmasına neden oluyor.  Ödemli annelerde süt 2-3 gün gecikerek geliyor, ödem azaldıkça süt artıyor.  Ödemi söktürmek için annelerin salatalık, karpuz, lahana yemesi öneriliyor._
(yeterli sıvı alımı ve sık emzirme ile memelerin uyarılması bu süreyi kısaltacaktır

.🔆Annenin yumurtalığında çok fazla kist olması, testeron oranını artırıyor. Bu durumda 2-3 hafta sonra süt gelebiliyor. Kistlerden kurtulmanın yolu ise doğum. .

.🔆 Bazen plasenta rahim kaslarına yapışıyor, geç atılıyor ve çok fazla kanamaya neden olabiliyor. Plasenta içerde kalırsa süt üretimi etkilenebiliyor. Malum sağlıklı rahim dengeli salgılanan plasental laktojen hormonu = sağlıklı süt üretimi👍😉 bununla ilgili detaylı bilgi için tık tık anne-sutu-nasil-ve-ne-zaman-olusuyor.
.
.🔆 Anne önceki bebeğini sezaryen ile dünyaya getirmişse, 35 yaş üzerindeyse, çoklu gebelik varsa, süt üretimi gecikebiliyor.(fizyolojik neden)
.
.🔆 Çok fazla nane yemek, nane çayı ve sigara içmek sütü azaltıyor. .

.🔆Nezlede kullanılan bazı ilaçlar süt üretim hormonu olan prolaktini ve dolayısıyla sütün üretimini azaltıyor
.
.🔆bebekte  dil bağı ya da dudak bağı sorunu varsa ve bebek etkili ememiyor ise de süt üretimi olumsuz etkilenebiliyor.bunu bebegin yeterli beslenememesinden , annenin memeleri tam bosalmadığı için mastit olmasindan anlayabiliriz. .

.🔆obezite ve tiroid bozukluğu da süt üretimini etkikeyen fizyolojik nedenlerdendir.


.🔆 Stres : gebelik, doğum ve emzirme sırasında stres hormonlarının yükselmesi de süt inişini geciktiren önemli bir etken sevgili anneler.bu yüzdenoksitosini üzmeyim :)

.🔆annenin aşırı kilolu olması .yani gebelikte de normal zamanda da YEME ANNEM YEME GÜLÜM :)


.
.ÖZETLE SEVGİLİ ANNELER ; .
.🐣bebegin memeye dogru konunlanmamasi .
.🐣annenin gergin ve stresli olması
.
.🐣annenin sutum yetmeyecek endisesi ile emzirmeye çalışması
.
.🐣bebegin özellikle de ilk günler sık sık emzirilmemesi gibi nedenler dışında yukarida sıraladığım fizyolojik nedenlerden dolayı da süt üretimi olumsuz etkilenebilir.bu sebepleri bulduktan ve cozumledikten sonra sutu yetmeyecek anne yoktur sevgili anneler😊.ve doğum sekliniz nasıl olursa olsun dogunuzu yaptıracak ekip çok önemli özellikle de moral ve doğum sonrası motivasyon açısından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder