18 Nisan 2017 Salı

SÜT KABARCIGI

SÜT İNCİSİ YA DA SÜT KABARCIGI yani tıkalı meme ucu(süt kanal çıkışının deri ile kapanmasi içinde süt birikmesi) ..SEVGİLİ ANNELER BUNUNLA.İLGİLİ ÇOK SORU GELİYOR YAŞAYAN ANNELERIN ORTAK ÇİLESİ İSE EMZIRME SIRASINDA CİDDİ AGRIYA SEVEP OLMASI..
.
.🌸PEKI NEDEN OLUYOR?
.bebegin memeyi tam kavrayamamasi , bebegin meme ucunu alması , dil alti bagi gibi nedenlerden olabiliyor ya da hiç biri..lelecheturkiye sayfasında ise tüm bunlara ek olarak pamukcuktan dolayi da olabileceği yazıyor." Eğer bir seferde birden fazla kabarcık olursa sebebinin pamukçuk olduğundan şüphelenin."
.
.🌸TEDAVİSİ VAR MI?
.sanırım annelerin asıl merak ettiği de bu.sevgili anneler bunu yaşayan annelerden ve dr lardan edindiğim tecrübeye göre;
.
🍳Emzirme öncesi memeye sıcak kompres yapip o bölgeyi yumsatabilirsiniz.böylece emme.sırasında daha az aci duyacak , belkide emme sırasındaki vakum ile bu deri.kendiliğinden patlayacak.
.
.🍳yine sıcak kompres ve o bölgeye hafif masaj sonrasi memeyi makine ile sagabirsiniz
.(sonuç için bir kaç tekrar , bir kac tekrar içinde bir kaç gün gerekebilir)
.
.🍳yine llturkiye sayfasında yazana göre "
Emzirmeden önce "magnezyum sülfat tuzlu" suya batırmak süt kanalı ağzını açmaya yardımcı olur, ve aynı zamanda iyileşmeyi destekler (Magnezyum sülfat tuzu "İngiliz Tuzu" veya "Epsom Tuzu" ismiyle aktar veya eczanelerde bulunabilir. Sofra tuzundan farklıdır). İki çay kaşığı magnezyum sülfat tuzunu bir bardak suda çözerek kullanın. Bu tuzu önce az miktarda çok sıcak su içinde çözüp oda sıcaklığında su ekleyerek memenin daldırılabileceği sıcaklığa getirin. Tuzlu suya batırma işlemini günde en az dört kez yapmaya çalışın"
.
.🍳tüm bunlar işe yaramaz ise (basarili sonuç için uygulamalar tekrarlanmali bu arada sevgili anneler) steril bir iğne ile meme ucundaki süt kabarcigi sıcak kompres sonrası patlatilabilir açılabilir ama bunun  için mutlaka dr unuza danışın sevgili anneler.
.
.umarım emzirmeyi iskenceye çeviren bu süt kabarcigi probleminize çözüm okur bu yazi. Sevgiler emzirenanne..
.
.#emzirenannesutkabarcigi