25 Şubat 2017 Cumartesi

Eyvah !! ISIRIYOR

Sevgili anneler bebeginiz aslında emerken hep isiriyordu fakat dis yok acı yok tu 😊.taki üst ve alt kesiciler cikincaya kadar 😅.bu ısırma bazen öyle acılı olabiliyor ki emzirmeyi bırakmayı bile dusundurtuyor.
.PEKI NEDEN ISIRIYORLAR .👶 bebeğinizde üst solunum  yolu ve kulak enfeksiyonu varsa. Burnu tıkalı olduğu için emmek zor ve yorucu olacağından hırslanıp ısırabilir.
.
.👶sonraki aylarda ise bebek doymaya başlayıp, oynamak istediğinde, genellikle de emzirmenin sonuna doğru ısırabilir.etkili sekilde emerken  ısırmaz rahat olun. Fakat bundan sonra isaretleri takip edin sevgili anneler.Doymaya başladığında hatta doyduğunda  meme ucunu ağzında tutar ama emmez. İşte bu anlar ısırmaya çok uygun anlardir 😯😯dikkat!
.
.👶bebek isirdiginda verdiginiz ani tepki de bebeğinizin bunu oyuna dönüştürmesine sebep olur.by yüzden ani tepkilerden kaçının. Bebeğinizin bunun oyun olduğunu düşünüp, tekrar isirmak istemesi an meselesi🙈🙈
.
.👶bazan da annesinin kendisiyle meşgul olmasını bir başka şekilde sağlayamadığını düşünürse bunu emzirme isteği şeklinde belli edip, bu sırada da onu cezalandırmak için bilinç dışı olarak ısısrır. Evet sandığımızdan daha duyarlı ve akillilar😆😆 .
.PEKİ NASIL ENGELLERIZ? Öncelikle neden yaptığını anlarsak çözümde kendiliğinden gelecektir sevgili anneler
.
.👶bebeginiz büyükse mesela bir yaşından sonra, emzirme öncesinde onunla konuşulabilirsiniz.
.
.👶, emzirmenin sonuna doğru, bebeğinizin emme gücünün azaldığını anladığınizda emzirmeyi kesip, dikkatini başka şeylere yönlendirebilirsiniz 😉👍
.
.👶Her şeye rağmen isirmaya devam ediyorsa tepkinizi bir tik artirip aniden memeden ayırabilir ve. Daha ciddi bir sesle canınızın yandığını ve bir daha ısırmaması gerektiğini söyleyebilirsiniz .
SEVGİLİ ANNELER BUNLAR GENEL SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER OZETLE BEBEĞINIZI EN İYİ SİZ TANIYORSUNUZ BU YÜZDEN  SEBEBİ ANLAYIP ONA GÖRE ÇÖZÜM URETIRSENIZ EMZIRMEK ESKİSİ GİBİ KEYİFLİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR😊😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder