23 Şubat 2017 Perşembe

KAÇ SAATTE BİR EMZİRMELİYİM?

ÇOK SORULAN MERAK EDİLEN ASLINDA OLURUNA BIRAKSANIZ KENDILIGINDEN DUZENE GİRECEK BIR SORU ; BEBEGIMI KAÇ SAATTE BIR EMZIRMELIYIM 😨😨😨😨😨
.
.SEVGİLİ ANNELER YENI DOĞAN BEBEKLERİN HER AGLADIGINDA VE ORTALAMA 2 SAATTE BIR EMZIRMESI SÖYLENİR.BURAYA KADAR HERŞEY GÜZEL.FAKAT ANNELERİN TELAŞA DÜŞTÜĞÜ KONU ŞU BEBEĞIM SÜREKLİ EMMEK İSTİYOR , YARIM SAATTE BIR ACIKIYOR , SUTUM MU YETMIYOR😮😮
.
.SEVGİLİ TAZE ANNE BEBEĞİNİN SAĞLIĞI İYİ Mİ? Kilo alımı yerinde mi , neşeli huzurlu mu ? Evet evet evet o zaman kaç saatte bir emziriginin bebeğin sürekli meme de olmasinin bir önemi var mı??
.
Sevgili anneler maalesef çocuk büyütmenin bir kitabi kesin kuralları yok. Tıpkı persentil değerleri gibi şu saatle emzirme işi de mama ile beslenen bebekler baz alınarak belirlenmiştir.
.
.unutmayin anne sutu çabuk hazmedilir .bebegimi emzirdim üstüne de mama verdim 5 saat deliksiz uyudu yanilgisina düşmeyin !!!.
.
.ve yine unutmayin emzirmek için memelerde doluluk hissini beklemeyin. Memeler depo değildir.bebeğinizi ne kadar çok emzirirseniz sutunuz o kadar artar. Ama emzirmek için memelerin dolmasını beklerseniz evet o anlik Bebeğiniz doyar fakat sut uretimini yavaslatmis olursunuz.
.
.yeni doğan bir bebek 24 saat içinde 8/12kere beslenmelidir.bu aralık kimi bebekte 3 saat olurken kimimde 30 dk da bir bile olabilir.
..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder