3 Temmuz 2017 Pazartesi

emziren anne aromalı veya baharatlı yiyecekler yiyebilir mi?
Ne dersin sevgili anne yiyebilir misin ? o zaman sana iyi haber :)

genel olarak evet . peki nasıl ?

sevgili anneler genele bakacak olursak aslında düzenli olarak baharatlı gıdalar ve güçlü aromalı gıdalar yiyen birçok kültür var ve bu annelerin bebeklerinin büyük bir yüzdesinin huzursuz ya da gazlı olmasında annelerinin yediği gıdalarla ilgili bir bağlantı olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmamıştır.

Sarımsak gibi bazı keskin lezzetlerin süte geçeceğini biliyoruz , ancak bu bile sorun yaratmamaktadır. Hatta yapılan çalışmalar annenin sarımsak yedikten sonra bebeğinin daha iyi emdiğini gösteriyor.( küçük bir hatırlatma ;emzirme döneminde süt yaptığı bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi besin yok , fakat annenin emzirme döneminde yediği yiyeceklerin çeşitliliği ileri dönemde bebeklerin damak tadını ve beslenme alışkanlıklarını belirliyor )

peki annenin yediği "gazlı yiyecekler" bebeği nasıl etkiler?
emziren annelere gaz yapacağı gerekçesi ile ; brokoli, karnabahar, lahana, fasulye vb. Gibi gıdalar tüketmemesi konusunda uyarı yapıp annenin "peki o zaman ne yiyeceğim " kaygısına düşürmek ne yazık ki ata sporumuz :)

Ancak sevgili anneler yediğiniz gaz yapan yiyeceklerin , bebeğinizi diğer gıdalardan daha fazla etkileme potansiyeli yoktur. :)
Yediğiniz belirli gıdalar sizde gaz yapabilir . Bununla birlikte, emzirme, karnındaki veya sindirim kanalındaki değil, annenin kanından geçen şeyle yapılır. Ne gaz ne de sindirilmemiş karbohidratlar (anne karnında bozunum gaza neden olabilir) annenin kanına girer, bu nedenle bu şeylerin bebeğinizi gazlı hale getirmek için sütünüze geçmesi olanaksızdır. Bu, bebeğinizin belirli bir gıdaya duyarlı olmayacağını söylemez , ancak bir gıdanın bebeği etkileme potansiyeli, anne gulyabani olmasına bakmaksızın gerçekten ilgisizdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder