16 Mart 2017 Perşembe

KAÇ SAATTE BIR EMZIREMELIYIM

ÇOK SORULAN MERAK EDİLEN ASLINDA OLURUNA BIRAKSANIZ KENDILIGINDEN DUZENE GİRECEK BIR SORU ; BEBEGIMI KAÇ SAATTE BIR EMZIRMELIYIM 😨😨😨😨😨 ŞÖYLE DUSUNUN SİZ ACIKTIGINIZDA , CANINIZ ISTEDIGINDE YA DA KEYFI MI BİRŞEYLER YERSİNİZ YOKSA SAATINIZE BAKIP EVET ŞU KADAR SAAT OLDU ARTIK YEMELIYIM YA DA SAATİ GELMEDİ HENUZ YİYEMEM MI DERSİNİZ?
.ışte bebeklerde böyle SEVGİLİ ANNELER..öncelikle saati ve zaman kavramını bir sure unutun5.bakalım asli neymiş?
.
.SEVGİLİ ANNELER YENI DOĞAN BEBEKLERİN HER AGLADIGINDA VE ORTALAMA 2 SAATTE BIR EMZIRMESI SÖYLENİR.BURAYA KADAR HERŞEY GÜZEL.FAKAT ANNELERİN TELAŞA DÜŞTÜĞÜ KONU ŞU BEBEĞIM SÜREKLİ EMMEK İSTİYOR , YARIM SAATTE BIR ACIKIYOR , SUTUM MU YETMIYOR😮😮
.
.SEVGİLİ TAZE ANNE BEBEĞİNİN SAĞLIĞI İYİ Mİ? Kilo alımı yerinde mi , neşeli huzurlu mu ? Evet evet evet o zaman kaç saatte bir emziriginin bebeğin sürekli meme de olmasinin bir önemi var mı??
.
Sevgili anneler maalesef çocuk büyütmenin bir kitabi kesin kuralları yok. Tıpkı persentil değerleri gibi şu saatle emzirme işi de mama ile beslenen bebekler baz alınarak belirlenmiştir.
.
.unutmayin anne sutu çabuk hazmedilir .bebegimi emzirdim üstüne de mama verdim 5 saat deliksiz uyudu yanilgisina düşmeyin !!!.
.
.ve yine unutmayin emzirmek için memelerde doluluk hissini beklemeyin. Memeler depo değildir.bebeğinizi ne kadar çok emzirirseniz sutunuz o kadar artar. Ama emzirmek için memelerin dolmasını beklerseniz evet o anlik Bebeğiniz doyar fakat sut uretimini yavaslatmis olursunuz.
.
.yeni doğan bir bebek 24 saat içinde 8/12kere beslenmelidir.bu aralık kimi bebekte 3 saat olurken kimimde 30 dk da bir bile olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder