13 Şubat 2017 Pazartesi

BÜYÜK MEME KÜÇÜK MEMEYE KARŞI :) HANGİMİZ DAHA ÇOK SÜT ÜRETİYORUZ ?

-KÜÇÜK MEMELİ ANNELER BURADA MI 🙈🙈KÜÇÜK MEMELİ ANNELERİN GENEL KAYGISI BU NE YAZIK KI ; EYVAH MEMELERİM KÜÇÜK , YETERİNCE SÜT URETEMEZSEM? BEBEGIM YA DOYMAZSA 😱😱😱
. SEVGİLİ ANNE KÜÇÜK MEMELİ BÜYÜK MEMELİ FARK ETMEZ 😀😀Memelerin küçük olması memenin yağ dokusunun az olması anlamına gelir süt bezlerinin sayısı ile ilgisi yoktur. Memenin küçük olması bu nedenle daha az süt üretileceği anlamına gelmez , büyük olması da memelerin çok süt verebileceğini göstermez. Süt vermek kompleks bir hormonal sistemle ayarlanmaktadır, sadece görsel bir takım verilelerle bunu değerlendirmek mümkün değildir.

Artı sutun memeden akmasi sızması da sutun bol olduğu sizmamasi da sutun az olduğu anlamina gelmez..bu da tamamen meme 'nin kas yapısıyla alakalıdır .

Anne sütü üretimi önce hormonal, sonra mekanik bir olaydır: Memelerin bir zekası vardır ve boşaldıkça dolar. Yani siz memeyi sık sık boşaltırsanız ona ”süt üretmen lazım, yetmiyor” demiş olursunuz. O da daha çok üretmeye başlar. Eğer memeniz dolu kalırsa, “demek bu kadar lazım değil” diyerek üretimi yavaşlatır. Yani memenin süt üretimi sizin talebinize bağlıdır. Büyüklüğüne ya da küçüklüğüne değil😉


OZETLE :
Memelerin Depolama kapasitesini bir fincan olarak düşünün - küçük, orta veya büyük - herhangi bir bardak büyüklüğünü kullanarak gün boyunca çok miktarda su içebilirsiniz, ancak küçük bir bardak kullanırsanız, daha sık doldurursunuz ama yine de istediğiniz kadar su içebilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder