10 Haziran 2017 Cumartesi

SÜTTEKİ YAĞ MİKTARININ BÜYÜMEYE ETKİSİ ?

sevgili anneler bir çok annenin kafasındaki soru işareti , sütüm yağlı mı değil mi? sütümün yağ miktarını nasıl artırabilirim ? bebeğimin kilo alımının bununla bir ilgisi var mı ?
öncelkle belirteyim sevgili anneler İnsan sütünün ortalama kalorili içeriği 22 kcal dir. Bununla birlikte, yağ içeriğinin değişmesinden dolayı, her beslenmede ve gün boyunca kalori içeriği değişir.
fakat sütün Yağ içeriği memenin boşluğunun derecesine (boş meme = yüksek yağ, dolu meme = düşük yağ) bağlı olduğu için, her bir besleme sırasında ve gün boyunca insan sütünün yağ miktarı belirgin şekilde değişir.  yani yedikleriniz değil emzirme sıklığınız belirliyor yağ miktarını..

Peki Anne sütünün içindeki yağ miktarı, bebeğin büyümesini / kilo alımını etkiliyor mu?
Araştırma, anne sütüyle beslenen bebeklerde bebeğin büyümesiyle ilişkilendirilen tek şeyin bebeğin süt alımının (süt hacmi değil, sütteki yağ miktarından bahsediyoruz) olmadığını gösteriyor. Daha önce de belirtildiği gibi, insan sütünün ortalama yağ içeriği oldukça değişkendir, ancak bebeğin toplam enerji alımı veya kilo alımı hesaplanırken önemli olduğu kanıtlanmamıştır. yani sütünüzün yağ miktarının bebeğinizin kilo alımıyla bir bağlantısı yok sevgili anneler. sütüm yağlı , yağsız , kaliteli , kalitesiz ya da bebeğime yaramıyor gibi kaygılardan kurtulun lütfen. unutmayın memelinin sütü kendi türüne özeldir.sütünüze ve bebeğinize güvenin yeter


kaynak(Aksit 2002, Butte 1984, Cregan 1999, Mitoulas 2003, Mitoulas 2002)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder