7 Haziran 2017 Çarşamba

BEBEĞİN KİLO ALMASI...

Bebeğinizin kilo almasını artırmak için ne yapabilirim
Sevgili anneler bebeğin Kilo almasına yardımcı olduğu kanıtlanmış birkaç basit şey var,
mesela ;
Katı gıdaları durdurun veya azaltın , özellikle bebek 6 aydan küçükse.evet sevgili anneler erken ek gıda ne yazık ki ata sporumuz ve Çoğu katı gıda anne sütüne göre daha az kalorilidir ve ve daha az besleyici özelliği vardır , ayrıca fazla ek gıda alımı anne sütü alımını azaltır ki bu da bebeğin ihtiyacı olan şeyden mahrum bırakılmasıdır .

Bebeğinize yakın uyuyun yani sevgili anneler emzirme sıklığınızı gece de artırın.bebeğim uyanmıyor bahanesine sığınmayın gece de ortalama 3 saatte bir emzirmeye devam edin. gece sütü kıymetlidir unutmayın.
Bebeğinize masaj yapın, - bu sindirimi kolaylaştıracaktır ve kilo artışına etkisi kanıtlanmıştır.
Bebeğinizi giyin :) evet giyin sevgili anneler bebeğinizle Mümkün olduğu kadar ten temasında olun. ten temasının kilo alımını iyileştirdiği kanıtlanmış. ten temasının bir çok faydasından sadece biri .

emzirme sıklığını artırın -bu hem bebeğin süt alımını arttırır hem de süt üretiminizi :)
sık meme değiştirmeyin , bir memeyi Bitirdiğine dair ipuçlarını bekleyin diğer memeyi oyle teklif edin, tek memeyi sürekli vermek kalori oranı yuksek sütü daha cok almasını sağlayacaktır ( bu arada diğer memeyi emmeden doyar ise sağım yaparak boşaltın dolu memeyi )

emzirme öncesi memeler dolu ise emzirmeden memeyi hafif sağıp son süte yaklaşmasını kolaylaştırabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder