3 Mayıs 2017 Çarşamba

KANSIZLIK VE ANNE SÜTÜ

Anne sütü, bebeğin demir de dahil olmak üzere yaşamın ilk altı ayında ihtiyaç duyduğu her şeyi içeren eksiksiz bir besindir. Anne sütünün demir seviyeleri yüksek olmasa da bebeğiniz demir depoları dolu (ek demir, kanda saklanır) doğar . Anne sütü normalde bebeğiniz katı yiyecek yemeye başlayana kadar depoları doldurmak için mükemmel bie besindir.

Çoğu bebek ilk altı ay için yeterli demir deposu ile doğar .fakat bebeğin demir depolarının düşük olabileceği bazı durumlar vardır .


mesela erken doğan bebekler, gebeliğin son birkaç haftasında anneden demir almak için yeterli zamana sahip olmayabilir

ya da doğum sonrası Bebeğin kordonunun erken kesildiği durumlarda  demir ve kan tedarikinin tam sağlanamamış olabilir (bu durumda, altı ay sonra demir açısından zengin  gıdalar sunmaya özen gösterin)

ek gıda demişken Bebeğinizi çok erken ek gıdaya başlattıysanız; öncelikle yeterli anne sütü almadığı için ve sonrasında da Bebeğinize verdiğiniz bazı meyve ve sebzeler sütünüzdeki demirle bağlanabilir ve bundan dolayı demir depoları düşebilir.

Bir bebeğin düşük demir ile doğması için bir başka risk faktörü de annesinin gebelik sırasında anemik olmasıdır.gebelikte beslenmenin başka önemi daha..

annedeki anemiden bahsetmişken Eğer bir anne doğumdan sonra anemikse, bunun düşük süt arzıyla ilgisi olabilir.evet sevgili anneler emzirmenin başka bir güzelliği de bu..emzirmek doğum sonrası rahmin daha hızlı toparlanmasını, bir hafta içinde kanamaların çok daha az olmasını sağlıyor. O nedenle bu anneler daha az anemik oluyor yani daha az kansızlık çekiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder