9 Mart 2017 Perşembe

EMZİRME DÖNEMİNDE KAHVE TUKETIMI

SEVGİLİ ANNELER LOHUSALIK TAM BİR UYKUSUZLUK HALİ..BU DÖNEMDEKİ EN BÜYÜK YARDIMCIMIZ NE ANNE NE EŞ SADECE BİRAZ KAFEİN🙈🙈🙈PEKI EMZIRME DÖNEMİNDE KAFEININ VUCUDUNUZA BEBEĞINIZE ETKILERINI BİLİYOR MUSUNUZ? .
.☕sevgili anneler,
Süte geçecek kafein miktarı kişinin metabolizmasına ve günlük bazda ne kadar kafein tükettiğine bağlıdır. Anne sütünde en fazla kafein, kafein tüketiminden 60 ila 75 dakika sonra görülür😮😮. Vücudunuza aldığınız kafeinin yaklaşık %1'i anne sütü yoluyla bebeğinize geçer.😅 Bu da günlük 1-2 bardak kahve tüketiminde (60-180 mg kafein) bebeğinize geçen toplam kafein miktarının 1mg civarı olacağı anlamına gelmektedir. Bu dozda bir kafein alımının bebeğiniz için tıbbi bir anlamda etkisi bulunmamaktadır.😀👍👍
.
.☕☕Bununla beraber yenidoğan bebeklerin kafeini metabolizmal anlamda işlemeleri 80 saat civarı bir süre almaktadır.👎👎 Bu nedenle annenin kısa sürede fazla miktarda kafein tüketmesi, yenidoğan bebekte de kafein birikmesine, bundan dolayı da uykusuzluk ve hiperaktivite gibi durumların görülmesine neden olabilir. 😳😳 Bebeğiniz 6. ayına geldiğinde kafeini metabolizmal olarak işleme süresi 2.5 saate kadar düşer.👍👍ışte bu iyi haber.
.
.☕☕☕Bebeğinizin emzirme çağında kafein tüketiminizi azaltmanız hali hazırda pek çok uzman tarafından önerilmektedir. Bebeğinizin kafeinden etkilenmemesini sağlamak ve uyku bozukluğu gibi sorunlara yol açmamak adına, hamilelik döneminizden bebeğiniz 1 yaşını geçene kadar günlük kafein tüketiminizi 1-2 bardak çay veya kahve ile sınırlayınız. Hem önemli ölçüde kafein hem de şeker içeren kola benzeri gazlı içeceklerden uzak durunuz.

Bu makale Denise Fisher'ın "Social Drugs and Breastfeeding" makalesinden derlenmiştir..
. .@momysjourney #emzirenannekahve

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder