13 Şubat 2017 Pazartesi

NE YEMELİ DE ŞU SUTU ŞELALE EYLEMELI ???

- SEVGİLİ ANNELER SUT ARTIRAN YIYECEKLER NELERDİR.?? ONCELIKLE BILIMSEL OLARAK SUTU ARTIRDIĞI KANITLANMIS BIR YİYECEK YOK.YANI SÜT OLSUN DİYE HERŞEYİ OZELLIKLEDE ŞEKERLİ SERBETLI ŞEYLERİ YEYIP GEBELIKTE ALMADIĞINIZ KİLOYU EMZİRME DÖNEMİNDE ALMAYIN 😀😀 PANİK YOK BUNUNDA BİR YOLU VAR ; SUTU ARTIRMANIN EN ETKILI YOLU EMZIRMEKTEN YETERLİ SIVI ALIP DINLENMEKTEN GECİYOR. .
.FAKAT ŞÖYLE DE BIR SEY VAR Kİ ; emzirme doneminde vücut dokuları bir miktar enerjiyi emiyor.(emzirme sonrasi el ayak titemeler şeker krizleri bundan yani 😊😊) Sağlıklı bir annenin günde ortalama 700-800 ml süt salgıladığı esas alındığında, emzirme döneminde günlük ortalama ekstradan enerji gereksinimi 750 kaloriyi buluyor.
.Bu miktarın 500 kalorisi yediklerinizden sağlanırken(iste sağlıklı beslenmek ve yeterli sıvı almak tam da bu yüzden önemli ) . 250 kalorisi hamilelikte depoladığınız yağlardan karşılanıyor. (emzirirken fazladan kalori almadiginizda kilo vermeniz bu sayede kolaylasiyor 👍👍) .
VE ANNE SÜTUNU ARTITMANIN YANI YUKARIDA BAHSETTIGIM KALORI IHTIYACINI EN ETKILI SU ŞEKİLDE KARSILAYABILIRSINIZ
. 🔆- Hızlı kilo vermeyi vadeden diyet ve ilaçları uygulamayın.
.
🔆- Sütünüzü arttıran en önemli besin, sudur. Günde en az 2,5 - 3 litre su icmeniz onerilsede yeterli sıvı almanız bunu ayran meyve suyu ve süt ile tamamlamaniz daha saglikli diye düşünüyorum. çünkü sütün önemli bir kısmı sudan oluşuyor. .
🔆- Kalsiyumdan zengini olan süt, yoğurt ve peyniri düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kurubaklagil yemeği yemeye özen göstermelisiniz.(bebek için değil kendiniz için çünkü bebeginiz sizin depolardan alacağını alıyor zaten😉) .🔆- A Vitamininden zengin havuç, yeşil yapraklı sebzeler, kayısı gibi besinleri, beslenme programınızda sık bulundurmalısınız. .
.🔆- Vitaminlerin zengin bir kaynağı olan taze sebze ve meyveleri her gün düzenli olarak tüketmelisiniz. .
.
🔆- Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle anemiyi (kansızlığı) önlemeniz açısından, yemeklerinizle birlikte çay içmemelisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder