13 Şubat 2017 Pazartesi

GEL KÜÇÜK KARDEŞİM , KARDEŞ KARDEŞ EMELİM

SEVGILI ANNELER MERHABA 😊 BU ARALAR YINE SIKCA TANDEM (farklı yaşlarda iki bebeği emzirme ) EMZİRME İLE İLGİLİ SORU GELİYOR. HADI HEMEN HATIRLAYALIM O ZAMAN.
.
.Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde, bebeğinizi hemen sütten ayırmaya gerek yoktur. aynı anda iki bebek emzirmenin bebeğe ve anneye bir zararı yoktur. Riskli gebeliklerde ise rahim uyarilacagi için dr kontrolünde devam edilebilir ya da bırakılabilir meme.👍👍👍
. Bazı bebekler hamileliğin başında sütün tadında yaşanan değişiklik nedeniyle kendileri sütten kesilirler. Veya hamileliğin 4. ayında kadın sütünün azaldığını hissettiğinde (azalma regule olma yanı bebeğe yetecek kadar sut üretilir ) bebek kendisi sütten ayrılabilir.
.
.Bazı bebekler ise gebeliğin sonuna yakın, annenin sütü “ağız sütüne” çevrilince veya yeni bebek doğduktan sonra, anne birkaç gün hastanede kaldıkları ve bebeği ile ayrılmak mecburiyeti olunca, veya yeni doğum yapmış annenin süt bezlerinin oluşturduğu sütün miktarı önceki bebeğin ihtiyaçlarına uygun gelmediği , bebek kendisi sütten ayrılır.☺ .
.Gebelik sırasında meydana gelen değişikliklere rağmen, bebeğinizi emzirmeye devam etmeye niyetinde iseniz, o bebeği sütten ayırmanıza gerek yok.👍👍👍👍. .
BİR DE HAMİLE ANNENIN SÜTUNUN EMZIRDIGI BEBEĞİ ZEHIRLEDIGI , HASTA ETTİĞİ GİBİ BIR SOYLENTI VAR.ONA DA BAKALIM ASLİ ASTARI NE İMİŞ? . hamile kadının sütü çocuğa dokunur,hasta eder , EMZIRME ! Bebegin ishal olur , hemde zehirli 😖😖😖 SEVGİLİ ANNE BUNDAN SONRASINI İYİ OKU..
.
.Böyle bir sey yok.bu inanisin sebebi bir süre sonra gelen, #kolostrum denilen süt. Kolostrum ,besleyici ve antikorlar içeren bir süt. Bebekler ilk doğduklarinda vücutlarinda biriken #mekonyum u atabilmeleri icin laksatif etkisi olan bir süt. Bu sütü içen çocuk ishal oluyor ama öyle zararli bir durum yok.

tersine bebeginiz yeniden kolostrum aldigi için şanslı hatta bu surede biraz tombullasabilir bile rahat olun.
.
.FAKAAT UNUTMAMAN GEREKEN BİR ŞEY VAR DOĞUMA BIR HAFTA KALA EMZIRMEYE ARA VER Kİ YENI DOGANA DA.KOLOSTRUM KALSIN😉👍 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder