21 Nisan 2017 Cuma

Meme👍 vs. Biberon👎

       Bebeğim biberona alıştı memeye nasil dondurebilirim..tüm zamanların en populer sorusu🙈🙈
sevgili anneler öncelikle bu durumu yasamamak için biberonu hastane cantanizdan çıkarın.aldıysanız da evde yüksekçe kolay ulasamayacaginiz bir yere koyun. Bineronun akis hızına alışmış bir bebeği erken dönemde(ilk 3-4ay)  memeye döndürmek mümkün olsa da pek kolay değil .  ama dedigim gibi mümkün biraz sabır biraz emek ile..

        Öncelikle biberonu unutması gerek.bunun içinde daha sık emmeli

               peki nasıl?

 Sevgili anneler öncelikle emzirmek için bebeğinizin acikmasini beklemeyin. Bebeginizle sık sık çıplak ten temasi kurun bu onu memeye yaklastiracaktir.mumkunse parfum sabun vs kullanmayın ki teninizin sutunuzun  kokusunu alsin. Emzirme eylemini görev gibi düşünmeyin.öncesinde bebeginizle oynayın onunla ten tene kalin.bebek emmenin keyifli geçeceğini bilsin.tabi sizde😉

Emzirme oncesi sutunuzu biraz sağın meme ucunuzda süt olsun ki bebek sutun tadını kokusunu alsın memeye odaklansin. .
.bu süreçte emzik kullanimini DA rafa kaldırın.bebek emme gudusunu tatmin etmek için anne memesinden başka alternatifi olmadığını bilsin.
Bebeginizi uykuya gecerken ciplak ten temasi sonrası emzirmeyi deneyin.uykulu halde memeyi reddetmeyecektir.
.Acikti ama Memeyi israrla reddediyor ve biberon istiyorsa emzirme pozisyonuna alın ve biberon verin ten tene olun yine ve bebek emerken biberonu yavaşça alıp memeyi verebilirsiniz👍sutunuz az mı geliyor memeyi aldığı anda biberondaki sutu meme uzerinden damla damla verebilirsiniz böylece hem meme uyarilir süt üretimi tetiklenir hem de bebeginiz doyar
.
.bu süreçte sabırlı ve sakin olmak çok önemli.sonucu düşününce neden olmasin?
.
Bir de silikon uca alışmış bebekler var sevgili anneler yukaridaki uygulamalar sizin içinde gecerli.buna ek olarak her gün silikon ucun.ucundan bir miktar keserek bebeğinizi emzirebilirsiniz.böylece kısa zamanda ucu tamamen bırakabilirsiniz.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder