20 Nisan 2017 Perşembe

EMZİRME VE İLAÇ KULLANIMI

Reçeteli ilaçlar ve emzirme

sevgili anneler Türkçe çok fazla kaynak olmasa da araştırdığım yabancı kaynaklardaki genel yorum ; Emziren anneler reçeteli ilaçların çoğunu güvenle kullanabilirler.

Anne sütünün içeriğindeki enzimler çoğu ilacın sütünüze geçmesini zorlaştırıyor. Anne sütüne geçen ilaçlar da  bile geçen oran çok küçük olduğu için ( %1 inden az) çoğu bebek üzerinde herhangi bir etki yaratmıyor.

tabi , Doktorunuz sizin için bir ilaç önermeden önce, emzirmekte olduğunuzu bildiğinden emin olun. dr unuza bunu özellikle belirtin.

bunun yanı sıra Emziren anneler için güvensiz olan ilaçların listeside çok küçük.özellikle günümüzde kullanılan İlaçların büyük çoğunluğu bebeğe zarar vermeden alınabiliyor sevgili anneler.

tabi ilaçların kullanım sıklığı , bebeğinizi emzirme sıklığınız , kullandığınız ilacın ne tür bir ilaç olduğu gibi bir çok etmen belirliyor bu ilaçların bebeğe etkilerini.

bunun için kullandığınız ilacın prospektüsünü iyi okumakta yan etkilerini bilmekte ve herşeyden önce dr unuza danısmakta fayda var sevgili anneler


Genel radyolojik tetkikler

Genel olarak, annenin ; röntgen, MR, CT, anjiyogram, Ultrason veya mamogram gibi tektikler sonunda emzirmeyi kesmesine , ara vermesine gerek yok sevgili anneler. Bu muayeneler emzirmeyi etkilemez. Bazen görüntülemeye yardımcı olmak için damardan radyolojik bir kontrast boyası verilebilir. Bu boyalarda yine yukarıdaki uygulamalar gibi annenin emzirilmesini kesmesini gerektirmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder