14 Mart 2017 Salı

MAMA TUZAĞINA DÜŞMEYİN

Sevgili
anneler 😌
.
. özellikle de ilk günlerde bebeğin az uyumasi çok ağlaması , akşam huzursuzlugu , ilk günlerde az süt gelmesi ( aslında bebeğe yetecek kadardir. ) vs.. Gibi durumlar anneyi mama kullanmaya itiyor... .
.🌀 sevgili anneler anne sütü kolay hazmedildigi için bebeginizin sık emmesi acikmasi normaldir
.
. 🌀sütünüz siz emzirdikçe artacaktır. Göğüsler boşaldıkça beyine süt yetmiyor mesaji gider ve süt üretimi artar devam eder 😉 .
.🌀 her göğsü ortalama 20 dk da boşaltabilirsiniz ve sık meme degistirmek bebeğin ön sütü alip daha sık acikmasina yolaçar
.
. 🌀Bebekler emme refleksiyle doğar memede kalmak istemesi her zaman açlıktan değil kendini rahatlatmak istemesindende olabilir .
.🌀 akşam saatlerinde bebeginiz huzursuzlanabilir ve yine o saatlerde gogsunuzdeki doluluk hissi gidebilir bu bebeginiz aç demek degildir.ya da doymuyor. gece huzursuzluğudur gecicidir.onemli olan bebeginizi rahatlatmak kucaklamak gerekirse emzirmek
.
.🌀Bebeğiniz her ay illaha tam kilo alacak değil , boy uzaması ve kafa çevresi genişliği de büyümede baz alinmalidir.kilo alimi düzenli ise çok olmak zorunda değil emzirmeye devam edilmelidir.
.
.🌀dr unuz mama onerdiginde bile onunla emzirme kampını konuşup mamaya baslamadan. Bu süreci atlatabilirsiniz
. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder