24 Şubat 2017 Cuma

emziren anne çalışan anne

EVGİLİ ÇALIŞAN ANNE DOĞUM SONRASI İSE DONMEK ZORUNDA OLAN ANNE ÇALIŞIRKEN EMZIRME / SÜT SAGMA SURECINE NASIL HAZIRLANIYORSUN?.
.
Sanirim calisan anne için en korkulu dönem bu dönem ..
.
.sevgili anne şimdi sana bir kac önerim olacak böylece bu süreci daha rahat atlatabilecegini düşünüyorum.
.
.
.öncelikle sutunu sagmaya işe baslamadan ortalama 1 ay önce basla ve sagdigin sutleri tarih atip buzluga at ki şimdiden küçük bir sut depon olsun 😉. Böylece hem bebeğine sut bırakmış hem de aslında sutunu artırmış olacaksin .(memeler boşladıkça dolar unutma ). .
.
Daha önce hiç ayrilmadiniz mi ? O zaman ufak ufak buna da başlayın.hem kendiniz hem de onun alışma sürecini en sikintisiz sekilde atlatmak için. Mesela once yarım saat sonra 1 saat olarak kademeli şekilde ayrilin evden.
.
. İşe başladığınızda bir gün önceden günlük ihtiyacı kadar olan sütünüzü buzluktan buzdolabın normal kısmına çözülmesi için koyun. verecek kişi de ihtiyacı kadarını benmari yöntemiyle ısıtarak bebeğinize biberonla verebilir.
.
.ilk emzirmeyi evden sabah çıkmadan önce yapin.iş saatlerinde de günlük emzirme temponiza göre sagim yapın. Bazi anneler sadece öğle arasinda buna vakit bulabiliyor dert etmeyin siz yeterki Bebeğinizi dusunerek sağın memeyi. .
..EVET BEBEĞİNİZİ DUSUNEREK HATTA ONUN GİYDİĞİ BIR KIYAFETİ ALIN YANINIZA ONU KOKLAYSRAK GÖĞSÜNUZE KOYARAK. BU ŞEKİLDE BEBEĞINIZLE YASADIGINIZ YAKINLIK HİSSİ CANLANACAK VE INANIN DAHA ÇOK SÜT ÇIKARACAKSINIZ 💪💪💪.
.
. .PEKİ BU SIRADA EVDE NELER OLUYOR? Evdekiler, siz gelmeden ortlama 2- 3 saat önce e bebeğinizi besler ise , siz de eve geldiğinizde hali hazirda acikmis olan bebeğinizi rahat rahat ve.doya doya emzirebilirsiniz 😉✌ .
.
.
NE.DERSİNİZ ASLINDA O.KADAR KORKUTUCU DEĞİL DEĞİL MI 😌😌
BU ARADA KÜÇÜK BİR NOT BANA KALSA EMZİRME IZNI 2 YIL OLMALI MADEM ÖNERILEN 2 YAŞINA KADAR EMZIRMEMIZ NEDEN IZINLER DE BU YONDE DEĞİL🙈🙈🙈🙈.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder